Holstebro Kunstforening blev stiftet d. 23. oktober 1952.

Holstebro Kunstforenings formål er, at fremme forståelsen og interessen for kunst i Holstebro og omegn gennem udstillinger af vekslende kunstnere og afholdelse af foredrag, ture mv.

Holstebro Kunstforening er en medlemsstyret forening, der gennem bestyrelsesmedlemmerne og deres frivillige arbejde varetager foreningens forskellige aktiviteter.

Bestyrelsen planlægger og afholder 3 årlige udstillinger på Jens Nielsen og Olivia Holm-Møller museet i Holstebro, som er tegnet af arkitekterne Inger og Johannes Exner.

Kunstforeningen præsenterer såvel etablerede som vordende malere, grafikere og skulptører samt beslægtede udtryksformer (arkitektur, design, tekstil- og kunsthåndværk).